Optimaliseer je fiscaal voordeel met langetermijnsparen

Wil je graag extra geld overhouden of een aanvullend pensioenkapitaal opbouwen? Dan start je beter snel met langetermijnsparen!

Ontvang een offerte

Wat is langetermijnsparen?

Het is een vorm van fiscaal sparen waardoor je minder belastingen betaalt. Je kan tot 30% belastingsvermindering genieten op een bedrag dat je maandelijks opzijzet. De korting wordt bepaald op basis van je belastbaar inkomen, met een maximum van 705 euro per jaar. De moeite dus om er eens over na te denken.

Een langetermijnspaarplan is interessant bij de aankoop en afbetaling van je woning.

Met langetermijnsparen geniet je een fiscaal voordeel bij de aankoop en de afbetaling van je woning. Hoeveel dit voordeel precies bedraagt, zoeken we graag voor je uit!

Contacteer ons

Aankoop van een woning

Er komt heel wat kijken bij de aankoop van een woning. Als je erover nadenkt om een appartement of huis te kopen, moet je naast een lening ook heel wat verzekeringen afsluiten. Bovendien investeer je een enorm bedrag. Kies daarom voor een langetermijnspaarplan en betaal met dat geld je schuldsaldoverzekering. Je drukt er de kosten van je droomhuis mee én legt geld aan de kant voor later.

Fiscale aftrek na afbetaling van je woning

Het fiscale voordeel dat je geniet als je een lening aangaat, valt weg zodra je woning is afbetaald. Langetermijnsparen is dan een goede vervanging. Bovendien kan je na je pensioen blijven sparen op lange termijn, wat niet mogelijk is met pensioensparen. 

Start je langetermijnspaarplan voor je achttiende verjaardag.

Een langetermijnspaarplan kan je afsluiten zodra je 18 bent. De afsluitingstermijn bedraagt minimaal 10 jaar verloopt via een levensverzekeringscontract in tak 21 of tak 23. Meer weten?

Contacteer ons

Voordelen van langetermijnsparen

Een langetermijnspaarplan heeft een aantrekkelijk rendement. De rentevoet van elke storting is gegarandeerd en bovendien levert elke storting een belastingvoordeel op. Het is interessant om ermee te starten voor je 65 bent. Kapitaalposten zoals de schuldsaldoverzekering, levensverzekering en een hypothecaire lening beperken het maximale spaarbedrag van langetermijnsparen. Start er dus zo vroeg mogelijk mee en kies voor een lange looptijd van minimaal 10 jaar om lang een fiscaal voordeel te genieten. Het bedrag wordt uitbetaald zodra je 65 wordt.

Verschil met pensioensparen

Naast langetermijnsparen bestaat er ook pensioensparen. Het grootste verschil? Je kan meer geld sparen via een langetermijnspaarplan (maximaal 2350 euro per jaar). Daarnaast wordt het pensioensparen afgesloten zodra je met pensioen gaat. Een langetermijnspaarplan blijft daarentegen verder lopen. De taksen zijn wel iets hoger na je pensioen, maar zijn wegen niet op tegen de voordelen.

Spaar op lange termijn en bouw een mooie reserve op.

Heb je een langetermijnspaarplan voor ogen of wens je meer informatie? Neem dan steeds vrijblijvend contact op met je verzekeringsmakelaar.

Contacteer ons