Een bedrijfsschadeverzekering dekt kosten na geleden schade

Een schadegeval lijkt op het eerste gezicht vaak mee te vallen. Een machine gaat stuk, een server begint te roken, een kleine brand. In andere gevallen is de schade iets groter. Hoogstwaarschijnlijk beschik je wel over een brandverzekering, maar daarmee is enkel de materiële schade gedekt. Met een bedrijfsschadeverzekering zijn echter ook de kosten om de activiteiten te hernemen na schade gedekt. Zo kan je snel je activiteiten heropstarten dankzij een financiële tussenkomst van deze polis.

Ontvang een offerte

De levensverzekering van een onderneming

Na een schadegeval met (gedeeltelijke) inactiviteit tot gevolg kelderen je inkomsten, omdat je vaste kosten gewoon blijven doorlopen. Ook je personeel ontvangt nog steeds maandelijks een loon. Het gevolg? Omzetverlies. Wist je dat 60% van de bedrijven die te maken hebben met een zwaar schadegeval failliet gaan? Een verzekering bedrijfsschade is dus geen overbodige luxe! De dekking wordt vaak gezien als de levensverzekering van een onderneming. Je vermijdt grote kosten bij omzetverlies of schade en kunt je klanten blijven bedienen dankzij de financiële tegemoetkoming van de afgesloten verzekering.

De levensverzekering van een onderneming

Na een schadegeval met (gedeeltelijke) inactiviteit tot gevolg kelderen je inkomsten, omdat je vaste kosten gewoon blijven doorlopen. Ook je personeel ontvangt nog steeds maandelijks een loon. Het gevolg? Omzetverlies.
Wist je dat 60% van de bedrijven die te maken hebben met een zwaar schadegeval failliet gaan? Een verzekering bedrijfsschade is dus geen overbodige luxe! De dekking wordt vaak gezien als de levensverzekering van een onderneming. Je vermijdt grote kosten bij omzetverlies of schade en kunt je klanten blijven bedienen dankzij de financiële tegemoetkoming van de afgesloten verzekering.

Contacteer ons

Voordelen van een bedrijfsschadeverzekering

De economische en financiële gevolgen voor een bedrijf die schade heeft geleden zijn niet min. Met een bedrijfsschadeverzekering is je bedrijfsresultaat niet onderhevig aan het geleden verlies. Want tijdens de periode waarin de activiteiten stil liggen, komt de schadeverzekering tussen. Let wel, de waarborg is enkel van toepassing bij schade door materieel verlies. Dat verlies moet expliciet gedekt zijn door de polis (zoals bijvoorbeeld de brandverzekering). Op volgende zaken kan je steeds rekenen
met een verzekering bedrijfsschade:

  • onkostenvergoeding omdat de bedrijfsactiviteiten stilliggen;
  • vergoeding van de vaste, doorlopende kosten;
  • tussenkomst bij omzetverlies.

Verschillende opties voor omzetverlies

Om het omzetverlies in te dijken zijn er verschillende mogelijkheden. Je hebt keuze uit een dagvergoeding, een omzetvergoeding of een vergoeding op basis van de boekhouding. Bij een dagvergoeding krijg je een vast bedrag per dag in geval van schade. Een omzetvergoeding wordt dan weer bepaald op basis van de gerealiseerde omzet in de voorbije 12 maanden. Daarbovenop wordt er bij deze optie ook rekening gehouden met de verwachte omzet als de schade er niet had geweest.

Tot slot kan je kiezen voor een berekening van de vergoeding op basis van de boekhoudkundige maatstaven.

Bescherm je bedrijf met de bedrijfsschadeverzekering.

Heb je nog vragen of wens je meer informatie over de bedrijfsschadeverzekering?
Neem dan contact op met je verzekeringsmakelaar. We helpen je graag verder.

Contacteer ons